15 februari 2016

Groot succes Urbizone aan Beursplein: 2.000 aanmeldingen in 2 weken

 

De nieuwe Urbizone wifihotspot aan het Beursplein is een waar succes: op twee weken tijd maakten 2000 gebruikers via die hotpsot verbinding met het internet. Dat bleek na een vraag van Brussels parlementslid Paul Delva aan bevoegd staatssecretaris Bianca Debaets.

Paul Delva, fractievoorzitter voor CD&V in het Brussels Parlement, wilde weten wat de visie is op het gewestelijk gratis wifinetwerk van Urbizone.  Delva is erg tevreden om te zien dat Urbizone succesvol is. Urbizone komt namelijk tegemoet aan een reële vraag bij de Brusselaars en bij al wie Brussel bezoekt. Het is ook de ambitie van Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets, bevoegd voor digitalisering, om van Brussel een Smart City te maken. Gratis wifi voor iedereen is daarbij een belangrijke troefkaart.

“Het aanbod van Urbizone blijkt een enorm succes aan het Beursplein. Op twee weken tijd  registreerden we maar liefst 2.000 aanmeldingen op de nieuwe wifihotspot aan het Actiris gebouw op de Anspachlaan. Dit smaakt naar meer”, zo stelde de bevoegde staatsecretaris.

Uit het antwoord van Staatssecretaris Debaets bleek bovendien dat in februari enkele nieuwe plaatsen zullen worden voorzien waar de Brusselaars kunnen inloggen op  het gratis wifinetwerk: het Fernand Cocqplein in Elsene en het politiehoofdkantoor van de politiezone Watermaal-Bosvoorde, Oudergem en Ukkel.

“Brussel wil de boot van het digitale tijdperk niet missen. Ik ben tevreden dat de Staatssecretaris in haar digitaliseringbeleid digitale inclusie erg belangrijk vindt: het vermijden van digitale kloof tussen diegenen die wel en niet toegang hebben tot internet, moet steeds kleiner worden. Daarvoor heeft het Gewest initiatieven ontwikkeld als Fiber-to-School en Openbare Computerruimtes. We moeten deze initiatieven zoveel mogelijk uitbreiden”, aldus Paul Delva.

 

Wie is Paul?

Paul Delva

Fractieleider CD&V Brussels Parlement
Raadslid Vlaamse Gemeenschapscommissie

Lombardstraat 57
1000 Brussel 

pdelva@bruparl.irisnet.be
+32 2 549 64 50

Twitter

Volg je me ook via sociale media?