23 januari 2016

Brusselse brandweer doet tien interventies per dag in de rand

 

Vanaf 1 januari 2015 wordt elke interventie van de Brusselse Dienst Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp in de rand gefactureerd aan de betrokken gemeente. De Brusselse belastingbetaler moet met andere woorden niet langer betalen voor opdrachten die buiten het Brusselse worden uitgevoerd. Paul Delva, fractievoorzitter van CD&V, vroeg vandaag naar het aantal interventies van brandweerwagens en ziekenwagens in het voorbije jaar in de rand.

In 2015 staken de Brusselse brandweerwagens en ziekenwagens in totaal 3.758 keer de gewestgrens over om hulp te bieden in de rand. Voor de tussenkomsten van de Brusselse brandweer moesten de randgemeenten in totaal 19.840 euro betalen. Dit bedrag is in principe hoger, want er zijn nog geen cijfers bekend voor de 2de helft van november en december 2015. De kosten voor het uitrukken van de ziekenwagens naar het Brusselse ommeland kon de bevoegde staatssecretaris niet geven, omdat de facturen niet per postcode kunnen worden uitgesplitst. Naar schatting zou het over 200.000 euro gaan.

“Als we de berekening maken dan gaat het over gemiddeld zo’n 10 interventies per dag Het is goed dat deze hulpverlening in de rand wordt gefactureerd. Het gaat tenslotte over vrij veel tussenkomsten.”, aldus Paul Delva

 

Lees hier het artikel online bij Het Laatste Nieuws

 

Wie is Paul?

Paul Delva

Fractieleider CD&V Brussels Parlement
Raadslid Vlaamse Gemeenschapscommissie

Lombardstraat 57
1000 Brussel 

pdelva@bruparl.irisnet.be
+32 2 549 64 50

Twitter

Volg je me ook via sociale media?